Er zijn maar weinig maaltijden Amerikaanser dan kippenvleugels: knapperig en in honing bourbon BBQ saus gedoopt. Selderij aan de zijkant voor een verfrissende crunch, gegrilde maïs en een ijskoud biertje in de aanslag maken dit overheerlijke voorgerecht compleet.
4 porties
10 minuten voorbereiding
1 uur en 10 minuten kooktijd
Ingrediënten
1/2 glas Bourbon
1 glas ketchup
4 eetlepels appelciderazijn
2/3 glas honing
1/2 glas bruine suiker
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel knoflookpoeder
4 theelepels hete saus
4 eetlepels worcestersaus
1 theelepel zout
Vleugels
24 kippenvleugels
Zout
Peper
1/2 glas koriander; gehakt
Bereiding
- Verwarm 30 kolen in een gecondenseerde stapel
- Als de kolen bijna wit zijn, klop dan de bourbon, ketchup, appelazijn, honing, bruine suiker, uienpoeder, knoflookpoeder, hete saus, worcestersaus en zout in een gietijzeren koekenpan boven de kolen
- Breng 20 minuten aan de kook en haal dan van het vuur
- Droog de kippenvleugels en doe er zout en peper over. Leg de kippenvleugels in een grote kom en bedek het met 1/4 glas van de bereide bourbon BBQ-saus. Zet de overige saus apart.
- Marineer de vleugels minstens 10 minuten. Wanneer u een nacht in de koelkast marineert, haal het dan minstens 15-20 minuten uit de koelkast voordat u het kookt.
- Doe olie op de gietijzeren bakplaat en verwarm deze op het rooster terwijl de vleugels marineren.
- Leg de vleugels op de bakplaat, met het vel naar boven. Kook gedurende 30-35 minuten tot ze krokant zijn en draai ze halverwege om.
- Haal de vleugels van het vuur en voeg deze toe aan een kom. Bedek de vleugels met een gezonde hoeveelheid bourbon BBQ saus (ongeveer 1 tot 1.5 glas saus). Roer om ervoor de zorgen dat alle vleugels bestreken zijn met de saus.
- Leg de vleugels terug op de bakplaat en laat ze 8-10 minuten koken
- Garneer de vleugels met gehakte koriander.